Online backup

/Online backup

Behöver ni hjälp med er online backup?

Vi hjälper er att göra en översyn på er online backup eller vanlig backuplösning. Vi kan utföra en del rutinärenden såsom ta backup och sedan återställa på en reservdator eller server. På detta sätt säkrar man att en återställning går att göra. Man kan göra denna test med olika noggrannhet av vilken man kan bedömma hur stor sannolikhet man kan återskapa data.

En backup görs antingen på utvalda filer och kataloger utan hänsyn till om de är öppna eller vilket format filen är i. Ett annat säkrare sätt är att man på en Windows dator eller server använder Microsofts inbyggda snapshop lösning vilket säkerställer att även öppna filer kommer med i en backup.

Ska man ta backup av databasfiler eller epost såsom Exchange krävs det en applikationsmedveten backuplösning. Kontakta oss så berättar vi mer om detta.

Vi är partners till några av Sveriges säkraste och bästa backupleverantörer; Storegate och Online Backup Company.

Storegate är den enklaste backuplösningen som endast tar kopior på dina filer, dokument och bilder. Den har ingen lösning för att återställa borttagna filer eller filer vid en specifik tid eller dag. Använd endast Storegate om du bara vill ha en kopia av dina filer någon annanstans än på din dator eller server.

Online Backup Company (OBC) är den största och första backupleverantören som har funnits med under många många år och har en fullvärdig backuplösning. Den tar backup av alla typer av filer och mappar inklusive databaser, Exchange och mera. Du har även möjlighet att göra image backuper vilket gör att du kan återställa en dator eller server till 100% på vilken annan hårdvara som helst. Detta är otroligt viktigt eftersom den dagen din server går sönder och du köper en ny måste kunna lägga tillbaka en backup så fort som möjligt och vara säker på att den fungerar som den ska.

Du kan med OBC image backup återställa en Exchange server direkt på en bärbar dator så ditt företag får mer tid över till att göra  en säker och riktig återställning till ny eller reparerad hårdvara utan att behöva stressa eller ha upprörda anställda och kunder.

Kontakta oss eller personalen på Webbfabriken så hjälper de dig att beställa och komma igång med din backup lösning.